Over ons

Ik ben Rosanne, 34 jaar. Mama van 3 heerlijke kids. Kinesitherapeute, personal trainer, gecertificeerd pilates mat docente én voormalige superstijve hark.

Dat laatste is écht geen grap!

Ik was nochtans altijd al heel sportief - in mijn jonge jaren deed ik zelfs aan atletiek op topsportniveau (bij de jeugd welteverstaan). Gebeten door sport en beweging, maar ook door blessurepreventie en herstel (ik ben zelf érg blessuregevoelig, moet je weten), was de professionele stap richting kine snel gezet. In 2009 studeerde ik af als Master in de kinesitherapie. Ik specialiseerde me aanvankelijk in de manuele therapie, maar als snel nam alles wat met beweging te maken heeft het over van de hands on interesse. Met de komst van mijn eerste dochter groeide ook de interesse én specialisatie binnen het domein van de pre- en postnatale trainingen. En de puzzel paste... bijna. Want: met mijn handen de grond raken? Dat lukte me stiekem nog steeds niet.

Pas wanneer ik - ondertussen een zestal jaar geleden - pilates ontdekte, klikten alle stukjes in elkaar.
Dankzij pilates werd ik niet alleen zienderogen leniger, sterker én flexibeler, ook mijn blessuregevoeligheid nam opmerkelijk af. Exit stijve hark Rosanne. Enter: de lenigste en sterkte versie van mezelf. Jeuj!

Onder de indruk van de kracht van pilates, volgde ik een bijkomende opleiding tot pilates mat instructor én startte ik in 2017 met het geven van groepslessen pilates. Maar daar stopte het niet. Rugpijn? Schouderklachten? Neklast van al dat computerwerk? Medische pilates werd ook een superbelangrijke pijler in onze paramedische groepspraktijk Flowcare.

Joseph Pilates, de grondlegger van de pilates-bewegingsmethode, zei het al: "Na 10 sessies voel je het verschil. Na 20 sessies zie je het verschil. En na 30 sessies heb je gewoon een volledig nieuw lichaam". En gelijk heeft ie. 
Zin om - net als ik - de kracht van pilates te ontdekken en de beste, sterkste én meest lenige versie van jezelf te worden? 


Dit is Heleen. Heleen staat voor "A healthy mind in a healthy body", en dat probeert ze ook zelf bewust toe te passen. In 2020 werd ze voor de eerste keer mama van een prachtige dochter Ida en 16 maanden later volgde een 2de dochter. 

Heleen startte aan haar pilatesopleiding toen ze bij Flowcare is beginnen werken, en sindsdien valt het niet meer weg te denken uit haar leven. Steeds verdere verdieping zoeken binnen het lesgeven blijft haar doel. 

Ze geniet graag van quality time met vrienden en familie, houdt van sporten in al zijn facetten én is helemaal into gezond, gezellig en een leuke challenge. 

Naast gepassioneerd kine en pilatesdocent, heeft Heleen ook een verdere specialisatie binnen relaxatietherapie. Ademen is dus iets wat je zeker en vast zal doen tijdens haar heerlijke lesjes pilates ;-)

We've got your back! Welkom bij Flowfit!